26 sep. 2009

Hemligt pyssel...

Håller på och pysslar för fullt med en ny idé, bilder kommer snart...

Skylt

Jag älskar den fina emaljskylten vi har i köket och min älskade gjorde till min stora glädje en liten plåtskylt, med favvo skylten som förlaga, åt mig att ha i pysselrummet. Dålig bild, fotar allt med mobilen, men den har samma fina blå färg.


Lekstugan

Fick en lekstuga av våra snälla söta grannar som bara behövde lite färg för att bli som ny! Samma färg kommer att kunna ses på våra dörrar till stora huset!
Lilla broderade tavlan ses även på före-bilden...

Bilder ska i tavlorna, bordet och stolarna ska målas röda men sen är det klart!


Liten soffa med förvaring i klädd med vaxat tyg från åhlens, stuven häftade jag på bordet, lätt att torka av och det behövs :-)Denna färg var det innan, det fina bordet och stolarna fick vi med och ett helt lass med leksaker, tjejerna var lyriska!


Pepparkaks hus

Nocken på lillstugan, svårt att se men jag ritade in drakar (längst ut i spetsarna) och våra initialer ( i mitten)... eller tja, försökte, men blev mer nöjd med denna än de första jag ritade, den vi har ovanför dörren, finns med i tidigare inlägg, och de som sitter på farstukvisten som kan ses nedan
Men man lär så länge man lever...

Ateljens lilla balkong är nu grundmålad, hurra!


liten lampskärm

Jag älskar kökshanddukar av någon anledning och när denna gjort sitt i köket fick den nytt liv som skärm till en liten lampa.

Små tavlor
Pysslade ihop några små tavlor, lite för romantiskt och "puttinuttigt" för mitt hem, jo jag tycker det trots att jag bor i ett litet mini pepparkaks hus, hihi! Men de står som prydnad i ett riktigt "shabby chic" hem nu!


24 sep. 2009

Takvaggan!


När jag var gravid med minstingen gjorde jag en takvagga där hon kunde ta sina middagslurer. Så här blev den! Nu har den flyttat hem till en annan familj med småtting!

Liten handdukshylla

Loppisfynd som fick lite ny färg!

Lillasyster lampa

Min lilla söta syster har flyttat till egen lägenhet och åt henne knåpade jag ihop denna lilla lampa med metall blommor och en liten fjäril, denna ide ska jag utveckla! Hennes favoritfärg är svart men tror att det hade kunnat vara fint att göra en i vitt oxå, kanske med lite fler blommor, vi får se vad jag hittar på!

Ska bli taklampa till lekrummet!

Har sytt på pärlor på en lampstomme och tänkte sätta en stor frostad lampa inuti som den jag hade i lilla systers skärm.

Söndagskrage!Fler vackra loppisfynd! Köpte dessa vackra kragar för några tior i somras. Tunna, skira, mycket tid och omsorg nedlagda på dessa.

Inbjudningar!

När stora tjejen skulle ha kalas i våras fick inbjudningarna bli små dockor som man öppnade, tänk julgirlang, och läste, glada färger förstås!

Nya grannar? Gör ett kort och paj- the american way!

Förra hösten flyttade det in lite nya grannar så jag knåpade ihop lite kort och bakade, kola paj skulle jag tro att det blev men minns inte säkert nu.
Filt tossor!

Mysiga tossor som man lätt syr till en liten, höftade lite med måtten men de satt som en smäck när hon var liten.

Godispåsar!

Sydde en bibba med godispåsar när jag var hööööög gravid, med hjärte-äpplen, körsbär, jordgubbar osv. De knöts sedan ihop med fina band efter att ha blivit fyllda med rosa karameller, har dock inget kort på det. Blev en liten present till alla som kom och grattade den nyfödda.

Underbar liten parfymflaska!

Hittade denna underbarat söta lilla parfymflaska med mikrobroderi på loppis för någon krona i somras. Underbar, flaskan var 4cm från kork till botten. Har dock flyttat ifrån mig nu till ny lycklig ägare.

Ringkudde och tiara


Hittade lite gamla bilder på pyssel jag gett vänner som ska gifta sig.
Översta bilderna är en ringkudde som jag sydde åt en kompis som gifte sig för några år sedan, broderade på paljetter, iriserande pärlor och kristaller, hihi, kanske inte så jag hade gjort idag men, men.
Tiaran knåpade jag ihop åt en bekant som ville ha en tunn och diskret tiara, svårt att se på den extremt dåliga bilden men den knistrade fint och var i övrigt så gott som osynlig i hennes mörka hår. Använde kristall pärlor i ljust blått (ngt blått) och iriserande pärlor, ja även här, på tunn silvertråd, en liten silverkula på toppen.

23 sep. 2009

Klädda askar!Klädde fyra askar till tjejernas smågrejor, två runda med kanintyg inköpt på Åhlens i höstas, röda på insidan, själva asken är inköpt på panduro hobby. Och två fyrkantiga, paradisaskar, en med prickigt tyg (också inköpt i höstas på Åhlens) och en med blommig tygstuv som jag fått. Den prickiga är röd på insidan och den blommiga turkos. Pyssel pyssel!


Snart kommer det in bilder!

Är ju tänkt att det ska vara pyssel som visas i denna blogg, igår var planen att lägga upp lite bilder på redan pysslade saker så jag satt uppe halva natten och plöjde igenom alla bilder på datorn för att sortera upp dem i nya mappar.
Ordning och reda!
Snart har jag dock en mapp med pyssel klar som jag ska lägga ut lite bilder ifrån. Kram på er!

21 sep. 2009

Ateljen


Här ska pysslandet ske, när stora huset är klart ska det isoleras och vitmålas här!
Suddig bild tagen med kameran men med lite god fantasi kan man föreställa sig hur det ska bli.

19 sep. 2009

Blogg under uppbyggnad!

Hej!
Nu har jag kommit ikapp i utvecklingen och bestämmt mig för att skapa en egen blogg om mitt och min familjs pysslande och byggande. Hoppas att det blir lika roligt att läsa och kan inspirera någon lika mycket som andra personers bloggar har varit för mig!

Kram på er!