29 nov. 2009

Uppgrävd tomte!


Den här söta tomten har vi grävt upp på gården, visst är han fin! Kom in som en lerklump och fick sig en omgång i disken...

...nu får han vakta bredvid ytterdörren! I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut...


...han har givetvis några mini granar till sällskap så han känner sig som hemma. Detta är enda avställnings ytan i vår lilla, lilla hall i vårt lilla, lilla hus! Trappen man kan se i spegeln leder upp till sovloftet där vi sover alla fyra, den byggdes av spillvirket som blev över när gäststugan byggdes! Kram på er alla söta! / Tess

Virkad krage

Mycket virkat har det blivit på sistone, men jag blir lätt lite besatt när jag börjat med något nytt.
Nu är det denna krage pågång, som ni ser har jag inte virkat fast blomman ännu, sitter bara nålad.

Har varit en superfin helg med mycket socialt och trevligt. Mysigt att ha mamma på besök och bröllopet/dopet var superfint, blir alltid lite rörd och blödig vid bröllop men det hör ju till! Vi lämnade dock festligheterna tidigt eftersom vi hade de små med.

Har även hunnit med lite praktiska saker och har flyttat ut allt pyssel till mitt pysselrum, hihi! Hade börjat svämma över här inne igen, så det var skönt att få ut allt och ha det ordnat på ett och samma ställe där jag kan lämna det framme när det blir dags att gå och knoppa.

Kram på er alla!/Tess

Vackra saxar och flaskor!

En av våra snälla grannar undrade om jag ville ha några gamla saxar och flaskor som skulle kastas, han vet att jag är en riktig "skrotis",hihi! Yes please! Titta så vackra! Framgår inte av fotot men saxarna är gigantiska, den längsta borde vara ca 30 cm, tunga också förstås!

Och flaskor som dessa älskar jag, fick ett gäng tidigare av andra grannar så nu får dessa tre hänga med i samlingen!

27 nov. 2009

Dramatik i vår fabrik!

Hejsan alla fina!
Har haft en skräp vecka! Lilla tjejen klättrade hos dagmamman föll och tuppade av, jag dog nästan när hon berättade det för mig!!! Hua! Gick ut i beckmörker och regn, på skakiga ben, med tjejerna till bilen, la ur handbromsen och började rulla bakåt för att köra hem...Donk!!! Va i hela??? Tror ni inte att jag backade in i en annan mammas sida!!!! Noooo!!! Jag var fortfarande skärrad över min lilla " bebis" och rusade ut ur bilen just som ägarinnan kommer ut från dagmamman. Men hon var cool lugn och super snäll och söt, kanske såg att nervsammanbrottet var nära! Sagt och gjort, var dit igår och skrev pappren och de var såå söta och gulliga trots att jag "pajat" deras bil...Nåja, någon gång ska vara den första!

Men imorgon kommer min lilla mamma och hennes man på morgonen och hälsar på!!! Ska bli så kul, vi ses bara några gånger per år eftersom de inte bor i sverige.

Sen har jag fått hedersuppdraget att sminka min goda vän som gifter sig imorgon, Ska bli så kul!

Har inte hunnit fota något pyssel i veckan men ska försöka klämma in det på söndag, någonstans mellan pyntandet :-)

kram på er alla sötisar! / Tess

23 nov. 2009

Mer virkat!

Nu har jag fotat i mörkret igen,utan blixt men mannen satt och gosade med kaninen och jag lovade att inte använda blixt, hihi!

Har virkat en liten "söndagskrage/halsband/sjal", vet inte vad jag ska kalla den, var lite slövirkande och så ville jag prova lite nya moves, så här bidde det iaf!



Kram på er allihop!/Tess

Vår lilla kanin!


Hejsan kära vänner!
Detta är vår lilla kanin, eller egentligen min älskade systers, men nu bor hon i lägenhet i stan så han har flyttat hit till oss. Världen goaste, mjukaste och faktiskt otroligt sociala kanin. Här sitter han och slumrar i mitt knä, ville inte fota med blixt men har hittat ngt mörkerläge på nya kameran så jag tyckte man såg rätt bra ändå!
Har haft full rulle här sista dagarna, besök varje kväll, precis så vi vill ha det, tiden har bara inte funnits riktigt på sistone.
Igår var ett par av våra grannar här på mysig middag och innan dem var mannens lillebror och styvfar här på fika.
Ikväll kom en vännina med sin lilla nyföding!!! GOSIGT! Hon tipsade om en super rolig sida
" www.dontevenreply.com ", jag skrattade så tårarna sprutade! Gå in och kolla!
Go kväll!/ Tess

21 nov. 2009

SOL och fint besök!

Vilken underbar dag! Solen sken, vädret var vackert, livet leker!
Byggde utlovad koja med tjejerna och har haft storröjning ute, blir mycket att ta rätt på när man bygger!
Mannen slet på och snälla, snälla grannen kom över med fiiiin fin belysning till garaget som han och mannen satte upp!
Mannen bar in tonvis med virke i garaget och drog på sig ryggskott! Stackarn! Men vi får hoppas att det ger med sig snart.

Fick fin fint besök också!!! Söta duktiga Lena som har LENASHANTVERK (se länklistan) kom förbi med present, som kan ses ovan. Söta små ljusstakar av kakformar och mumsig choklad!
Hon är en fin människa och barnen blev så glada, de älskar verkligen sin lilla lena! Tack söta du!
Hann dock inte träffas lång stund (ska boka in ny träff snart med pyssel och fika!) eftersom jag skulle iväg och hämta upp en god vän för lite sushi och fika, mycke trevligt det med!

Kram på er!/Tess

20 nov. 2009

Nya brudkronan!

Äh, orkar inte vänta på dagsljus längre, fotar kronan i mörkret. Fick vackra oregelbunda pärlor av söta grannarna när jag fyllde år och några av dessa fick hamna på lilla kronan.
Var roligt att göra dessa kronor, ska nog knåpa ihop några till, börjar dock sina i garnförrådet så jag får nog ta och pallra mig ner på stan och köpa lite nytt.
Min farmor var otroligt duktig på att virka och höll på med det in i det sista. Fick ärva lilla farmors garn när hon gick bort så då tänkte jag att nu är det dax! Är dessa jag har använt tills nu.
Men ska bli trevligt att köpa lite nytt, har aldrig varit in i garnbutiken! Och så ligger den precis bredvid uppsalas återförsäljare av panduro hobby....

Hej hej! Sista dagen i veckan! Har varit sååååå trött den här veckan! Måste vara mörkret. Funderar på om man skulle köpa ginseng eller liknande, det här håller inte! Dricker så mycket kaffe nu att jag kommer vara som en urvriden, torr trasa snart! Skulle väl egentligen dricka mycket vatten, ut och springa och lägga mig i tid! Ska skärpa mig lite nu!
Nog om detta! Gjorde det mesta klart på ljuskronan igår, lite kvar nu bara men har försökt få tag på några prismor att hänga i men får väl kroka på några när jag hittar, ni kommer förstå varför det tar lite tid när den är klar :-) sen vill jag göra två till, bara stommar. Då kan jag klä dem med mossa och grenar på vintern och blommor på sommaren. Är så smidigt att klä när det är hål i. Ska fota lite i helgen, förhoppningsvis färdig ljuskrona, nya brudkronan osv, ska passa på medans det är ljust. Sen har jag lovat stora tjejen att vi ska bygga en koja, alltså en bestående av grenar mot ett träd. De har lärt sig vad man ska göra om man går vilse i skogen av världens bästa dagmamma så då passar det bra med lite praktik!
Kram på er så länge! / Tess

17 nov. 2009

Smyggtitt på ljuskronan!

Började igår med en ljuskrona, stommen är klar och nu ska själva utsmyckningarna knåpas ihop! Perfekt kväll att pyssla....

...till Favvo serien Desperate Housewifes!
Bilder på den färdiga kronan kommer så fort den är klar samt bilder på nya brudkronan och andra pyssel som är i omlopp ;-)
Kram på er alla sötisar! /Tess

16 nov. 2009

Hejsan kära vänner!
Har börjat med ljuskronan nu, stommen är klar och lullull ska produceras imorgon :-)
En till brudkrona har också knåpats ihop och ska få pärlor på plats.
Helgen var fylld av goda vänner och fina presenter ( jag blev ett år äldre). Jag känner mig alltid lite fånig
när jag får presenter, lite " nä men inte ska väl jag". Men en riktig mys helg blev det
och på söndag fick jag sovmorgon och kom ner till uppdukad frukost, härligt!
Min mamma och jag fyller år samma dag och hon och hennes underbara man ska komma förbi om några
veckor. Båda mina föräldrar bor utomlands så det är ett efterlängtat besök!!!
Ojojoj, mycket jag vill fixa innan de kommer!
Karln i huset har utlovat att all panel på huset och fönster och dörrar ska vara på plats tills de kommer.
Skulle vara härligt om vi hinner så långt, så de får se hur huset kommer bli, utvändigt åtminstone. Längtar!!!
Nu ska jag knyta mig!
Kram på er så ska jag knåpa imorgon så ni får se lite nya bilder! / Tess

14 nov. 2009

Brudkrona

Ja, jo skulle ju släppa virkningen och göra en ljuskrona...men det är ju så mysigt!
En brudkrona har det blivit! Ojdå, ser nu att jag fotade kronan med "skarven" framåt, hihi, Det bjuder jag på! Alltså här är baksidan av senaste pysslet! Har fullt sjå med att försöka lära mig min nya fina kameran så det var nog det jag fokuserade på...


...provade att flytta runt lite, ska öva med kameran så fort tid ges så ska jag nog få fason på det hela!
Nu ska jag passa på att göra lite nytta medans minstingen sover.
Har duktiga grannar över som hjälper till med bygget, ska vispa ihop någon mumsig lunch åt dem!
Kram på er alla söta!/ Tess


11 nov. 2009

Färskt från virknålen!

En nyvirkad brosch med berlocken "embrace", denna är på väg till stockholm as we speak.



Virkad sjal, ville virka en enbart cremefärgad riktigt "krusig" till mig själv men eftersom det cremefärgade garnet jag har är i en enda knut gav jag upp och virkade på en brun kant, som jag brukar säga-just do it! Jag känner mig själv såpass bra att jag inte la den på-göra klart senare hyllan, hihi, apropå det ska jag visa vad jag har där! Men det får bli nästa inlägg!






IIIIIIiiiiiiiihihii, ny kamera!







Fick min nya fina kamera idag av världens bästa karl! Super roligt, men jag lär öva ett tag! Det mest uppenbara är att vi har extremt dåligt ljus i lilla huset, särskillt nu när vi tagit bort en utav lamporna i taket. Hihi och att fota i dagsljus är inte att tänka på när det är beckmörkt när man kommer hem, men i helgen så!
Hade ju ny pysslat att fota men jag la in nya bilder på dessa istället så ni kan se om det blev ngn skillnad, fniss!!!
Kram på er allihop!/Tess



10 nov. 2009

Ringar

Hej alla glada! Provade att pyssla ihop lite ringar igår.
Mörkt, suddigt och ser ut som om man har gult filter på vartenda kort, om man inte tar blixt förstås, då blir allt bara vitt! Men blir tyvärr inte bättre än så här med min gamla skruttkamera ;-)
Man kanske kan klicka på bilden och se den i stor storlek, hihi, eller ta fram en lupp för det går absolut inte att ta närbilder!

Men min söta älskade karl, som har svårt att hålla sig när det gäller presenter, har dock köpt en kamera åt mig i födelsedagspresent!!! Fyller år på söndag men han vimsade till det och trodde det var imorgon, lika vimsig som mig ibland!
Så förhoppningsvis kommer ni få se lite klarare, ljusare bilder i fortsättningen! Jippie!

Kram på er alla söta bloggpolare!/Tess

9 nov. 2009

Boet

Fyllde en gammal boet med fotografier av tjejerna och gamla klockdelar, blev nästan som ett litet tittskåp.




8 nov. 2009

Dörrar på vårt hus!

Jag är så glad!!! Duktiga karl och duktiga grannen har satt i fönster och dörrar idag och lockläktat, titta så fint, är så glad att vi valde att ha blå dörrar, säg vad ni vill, jag älskar det!
När jag hade torkar tårarna, blivit så blödig och lättrörd sedan vi fick barn, kände jag mig så här! www.youtube.com/watch?v=5J2cCc1eZBw

Sjalen är klar!

Nu är sjalen jag gjort åt en kär vän klar! Hon är galen i rosa så jag hoppas hon gillar den. Den har berlocker med texten "inspire" och "create" som jag tycker borde passa henne. Blev ganska nöjd med denna och tror jag ska göra en vit också! Har ännu en sjal på gång som dock ser helt annorlunda ut, bilder kommer så fort den är klar!
Nu ska jag bädda ner mig! Nattinatt/tess

7 nov. 2009

Nu har hon kommit!

Nu har jag hämtat den efterlängtade skräddarbysten, och som ni ser så hjälper hon mig redan med ett virkprojekt :-) Har satt henne på en gammal lampfot som jag hade till övers, tyckte det blev ganska bra men har inte bestämmt ännu om jag ska göra en golvfot åt henne, tror det blir så men har inte plats på golvet nu, hihi!
Bilder på denna sjal kommer så fort jag gjort klart den, dvs ikväll, sen ska pyssla med en ljuskrona som är på G.
kram så länge! /tess

6 nov. 2009

Punschverandan!!!



Kolla in punchverandan!!! Snart klart utvändigt! Duktiga fina karln har jobbat som ett djur och nu ser det ut så här i kvällsmörkret! Man får ha lite fantasi och tänka bort bygglampor och ställning och tänka dit vindskivor, lockläkt, sista panelen, fina spröjsade fönster, snickarglädjen (gissa vad jag ska såga imorgon?) och dalablå pardörrar. Hihi!
Sen ville jag bara visa mina nya fina hammam (stavas det så?) handdukar, gosiga som få, och till bra peng från HM.
Tro inte att det inte pysslats här hemma bara för att jag legat lågt, NO NO. Inte då! Tvärtom!Men jag ska iväg och hämta fina skräddarbysten imorgon (hoppade jämfota här hemma när avin kom) och då ska jag fota senaste pysslen på henne :-) Förhoppningsvis i dagsljus! Inte ofta det händer, men så är det när man har så barn och husbygge på gång, då får man pyssla på natten när allt annat är klart, hihi! Sova det får man väl göra sen....när huset är klart...och barnen är stora!
Kram på er alla söta som tittat in!/tess

4 nov. 2009

Present regn!

Söta och snälla grannarna kom hem från en tripp till USA idag och bjussade på kaffe och bullar och ett fång presenter!
Jag fick mina första crocs, fantastiskt lätta och sköna, men det vet väl redan hela sverige.



Nya fina "ballerina" crocs med musse hål till tjejerna som växt ur de söta som grannarna köpte förra gången de var i USA, ja vi har VÄRLDENS GOASTE GRANNAR!
Samt fina detaljrika prinsessor, behöver jag ens beskriva hur MINA små prinsessor såg ut när de fick syn på dem!

OCH fina kritor!!! Nu blir det inga julklappar i år, hihi!

Och påsarna var förstås viktiga att spara, tyckte stora tjejen ;-)



Vad hade vi gjort för att förtjäna allt detta då? Mja, vi passade visserligen deras söta katter men det gör såklart jag och tjejerna mer än gärna ;-) Så de är helt enkelt bara otroligt generösa och gulliga som ALLA våra grannar, vi har världens bästa grannskap!!!
Kram på er alla! Och lev livet! /tess

3 nov. 2009

Ännu en kvinna i huset!

Ville bara flika in en bild på vad jag väntar på att få hem.
Är som ett barn på julafton!
En skräddar byst har jag velat ha länge och skulle såklart vilja ha en reglerbar provdocka oxå men denna var så fin att jag bara måste ha henne!
Kram på er! /tess


1 nov. 2009

Halsband och armband

Möööööörka bilder idag, var svårt att fota på sig själv men ni förstår konceptet.
Var sugen på att göra lite höstinspirerade smycken och så här blev de. Ska klä in en ask och en skrivbok i samma "skinn".
Tillhörande armband med blommor och litet löv.

Supertrevligt med kalaset idag, men kan fortfarande inte smälta att det har gått två år redan sen min lilla plutt kom till världen!
Imorgon ska jag hälsa på en riktig krutmamma som nu fått sitt tredje barn för att titta på underverket och försöka hjälpa henne med bröllopsklänningen hon håller på att sy, SJÄLV!!! Duktiga, duktiga kvinnan ska gifta sig om en månad så jag hoppas att jag kan bidra med något!
Kram på er alla söta! /tess