28 mars 2010

Lilla hjärtat!

Provat att virka lite formade saker, nämligen hjärtan! Räknade i huvudet, repade upp, gör om gör rätt, till slut fick jag in snitsen.

Ännu ett virkat "mormors armband", detta i vitaste vitt åkte i väg med posten i veckan, denna gång sydde jag på en liten berlock, hoppas att nya ägarinnan blir nöjd :-)

Tillägg: Går nu att beställa i butiken!
Nu har våren kommit ikapp mig och huset har fyllts med örtkryddor och grönsaker. Nu ska la familia dra ner på sockret så vi alla kan bli pigga och fräscha! Och mamma Tess kan gå ner ett hekto eller två!
Kör dock med GI så det ända jag behöver avstå är snabba kolhydrater, det ska jag väl klara!

De små är vana vi fullkorn hit och fullkorn dit så de bara äter och är glada, jag tar bara bort ris och bröd ( nu de första veckorna) för min egen del så ska nog det här gå vägen!
Har haft familjedag idag, åkte allihop till en nyöppnad leksaksbutik och köpte lite nytt roligt till tjejerna efterföljt av lunch. Myyyys!
Stora tjejen ville ha ett piano, eftersom vi bor staplade på varandra i lillstugan är det inte att tänka på men hon fick en synt att klinka på och så fick de lite annat smått och gott.

Är det någon som har koll på något bra material för att lära en 4åring lite klink på piano, tänkte att vi skulle börja lite smått?
Under resterande delen av dagen har jag röjt ur i "ateljen" och börjat förbereda för att kunna sitta där och pyssla, har även gjort iordning så tjejerna har stor lekyta där för att köra sina bobbycars, leka i lektälten och med de andra skrymmande leksakerna vi stuvat upp där. Finns dock ingen uppvärmning där ännu så det är ytterkläder som gäller än så länge!
Kram på er alla och hoppas att ni haft en underbar helg!/Tess

17 kommentarer:

  1. Vilka härliga matbilder, kör alltid med GI det är en livsstil för mig. Men det håller mig smal ialla fall. Du kommer garanterat klara det! Det där vita virkade armbandet är det slut tro. Jag ska kika in i din butik, det stod Sara på det där:).
    Ha de gott!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  2. Vilka härligt nyttiga bilder, det behövde jag för att få en spark där bak!!

    Här går det nämligen inte så bra med viktminskningen. Men nu i april ska jag lägga på ett kål!! ;)

    Nu ska jag kika in en sväng i butiken din!!

    Ha en härlig och trevlig vecka i påskens tecken!!
    Varma kramar
    Linda

    SvaraRadera
  3. Att det går och virka så fina hjärtan, jag tycker du lyckats jättebra med formen. Och armbandet är supersnyggt. Jag ska också dra ner på godis, blev rätt mycket i helgen, norpade av påskgodiset!
    Ha en fin dag
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Så fint hjärta och vilket vackert armband. tur jag kikade in hos dig för jag har länge tänkt börja laga GI- mat. Alla kläder har tydligen krympt i garderoben under vintern så nu i morgon börjar jag äta bättre. Det blir lätt att man slarvar när man lagar mat på jobbet hela dagarna och kvällarna. Jag är aldrig hungrig på jobbet bara när jag väl kommer hem, och det är alltid sent tyvärr.
    Ha det riktigt bra, kikar in hos dig snart igen. Kram

    SvaraRadera
  5. Så mycket fint du har gjort du är så duktig på att virka, jag kan fortfarande bara de vanligaste enklaste i rader.
    Jättefina nyttig bilder jag hade tänkt bli av med några kilo innan resan eftersom det finns så mycket gott att äta här men det gick inte så bra. Här däremot äts det inte mycket bröd då även mindre smör så vågen kanske står still.
    När jag skulle lära Juliette att spela piaono satte jag lappar på tangenterna med bokstavs tonen och hon lärde sig blinka lilla stjärna på tre försök.

    Du får ha en bra dag.
    Kram Mia

    SvaraRadera
  6. Hej
    Vilket fint armband du har virkat,den nya ägaren kommer nog bli jätte nöjd.
    God mat ser det ut att vara också.
    Kram o ha en underbart fin dag.
    ninni

    SvaraRadera
  7. Tack för de gulligar orden, de värmer sååå!
    Kul att jag hittade din blogg. Bygger ni nytt? Såg ritningen i kanten, ser riktigt fint ut. Ja vårt är ju gammalt, sedan slutet 1800-talet.
    Ha det så gott och ps fint du virkade.
    krma Anna

    SvaraRadera
  8. Hej och tack för kommentaren hos mig!!
    Var här och kikade igår men hann inte lämna någon kommentar, då jag blev ropad på av sonen, sen glömde jag bort det, men jag var helt betagen av dina fina alster, särskilt halsbanden du virkat!!
    kram på dig!

    SvaraRadera
  9. Ser verkligen gott ut. Alltihop. Och fina saker har du gjort som vanligt. Har ingen som helst aning om hur man börjar lära barn att spela piano tyvärr.

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  10. Så fint med hjärtat och den vita leran. Jag är ju väldigt förtjust i text på allting. Tränade på att stansa bokstäver i silver i veckan, imorgon blir det nog till att fortsätta med det. Inte klokt men nu har jag bara hälften kvar på silverkursen!
    Fast det är ju kul att pyssla hemma också och det blir det inte mycket tid till när man är ute och ränner hela tiden. :-)

    SvaraRadera
  11. Hej! Vad mycket fint du gör! Virka skulle jag också gärna vilja kunna..
    Ska kika in idin "affär"!
    Lycka till med maten! (ska skärpa mig jag med-efter påsk!! :)

    SvaraRadera
  12. Så fint du har gjort och så duktig du är! Maten ser ju urläcker ut!

    Är han bara 4 år?! Nån så ung elev har jag aldrig haft, men låt honom ta ut melodier och mest leka lite (bra för motoriken). Kanske härma enkla melodier på tre toner eller så..."Spanien", "Lunka på" (jag har ju jobbat som musikpedagog i många år).
    Böcker och sånt tror jag inte på så tidigt! Det måste vara kul att spela!

    TACK för din jättegulliga kommentar hos mej!
    Ha en jättefin påskvecka!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  13. Tack för din söta hälsning, duktig det är du också!! :)
    Kram, Kamomilla

    SvaraRadera
  14. Så fint du virkat - och vilken fantastiskt vacker lillstuga ni har!!!

    Glad Påsk!

    Önskar Maud

    SvaraRadera
  15. Gissa om jag blev glad över det fina smycket!!! Åhhhhh superfint. Tack goa du. Jag ska bära det med andakt. Kram Marie

    SvaraRadera
  16. Så härligt pyssel du gjort!
    Och ja nu borde man få bort några extra kilon före sommaren, men först ska det bli lite smaskig påskmat ;).

    Glad påsk!

    Kram, Nicole

    SvaraRadera

Åh, tack! Blir så glad att du tar dig tid att kommentera hos mig!