24 maj 2010

Sommar, sommar och sol!

I helgen var det verkligen medelhavsvärme, nåja  nästan iaf och hela familjen var ute hela dagarna, stora tjejen hjälpte mig att rensa i kryddlandet och hittade till sin stora förtjusning denna larv, sedan satt de båda två och tittade länge, länge på hur den lille gynnaren åt av hallonbladen. Apropå kryddlandet så har jag planterat smultron mellan plantorna där, revande, nu börjar de bre ut sig ordentligt och jag hoppas att de ska tränga bort ogräset med sin livskraft! Och smultron det gör jag åt baaaarna ;-)

Vi åt somrig mat också, Mmm, härligt! Gräslöken är vår egen! Kom upp genom snön!!! Och verkar inte ha gett med sig för varken den ena eller andra köldknäppen heller, har redan klippt ner den 6-7 gånger, gott!

En cykelkärra har införskaffats, syns dåligt på bilden men denna går att koppla loss från cykeln och så kan man "ploppa" dit ett hjul i fram och ha den som barnvagn, det finns handtag bak! Super, då kan man cykla till stan och sedan ha en vagn till lilla tjejen när hon ledsnat på att gå! Tänkte att jag ska börja med mina morgon promenader nu under semester så då blir den perfekt, i med tjejerna i vagnen det första man gör, ta en rask promenix och sedan är man igång! Sötaste grannen har anmält oss till blodomloppet och då ska de få åka i denna medan mamma promenerar, ja vi tar promenad versionen, annars kommer semestern att gå åt till rekreation :-)

Igår fyllde stora tjejen 5år!!! Så det blev mycket pussar och paket.
 Men det stora kalaset blir på lördag så jag ägnade kvällen åt att baka 150st( barnstorlek) cupcakes som ska få vitchoklad frosting och ca 100st chokladkakor, de som var i senaste buffe tidningen :-) Kakorna skulle ha farin socker i , jag ville dock garantera mumsig tuggighet och bytte ut hälften av farinsockret mot muskovado. Tror att de blev riktigt bra!

Nu låter det som mycket bakat åt några barn men det kommer lite föräldrar också, och hellre att det blir över än att det blir för lite!

Har varit utan besökräknare nu ett tag, pillade på inställningarna häromdagen, testade nya mallar och valde sedan samma som innan, fniss. Då föll dock besöksräknare bort, vims vims!

Kram på er! Tess




6 kommentarer:

  1. Ser härligt ut! Vi har också redan en enorm tuva med gräslök ute vid stugan, borde nog klippa ner och frysa in en del slår det mig... :)

    SvaraRadera
  2. Ser och låter gott! Hoppas det blir ett bra kalas!

    SvaraRadera
  3. Mmm vilken smarrig sommarmat!

    En sån där cyckelkärra är jag lite sugen på att köpa till våra barn. Är den för de minsta småbarnen eller kan även 5-åringen sitta i den?

    Vilket fint kalas 5-åringen kommer att få med en mamma som bakar så gott! :)

    Ha en fin dag vännen!
    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Jovisst säg jag cirkuskiosken, inte klokt vilken händig och duktig man du har...
    Inte alls avis *suck*
    ;)

    Gungbrädan var inte dum heller...

    Och dockan du gjort nedan var superfin!! :)

    Kram på dig goa du och tack för svaret!

    SvaraRadera
  5. Nämen, hur ni hat fejat! Gungbrädan är som från gamla Finska filmer (?), iaf var det min första tanke! Och kiosken...såå vuxen blir jag ALDRIG, att jag inte skulle orka eller vilja leka "butikstant" i den!!

    Måtte bara sommaren återvända! Här blåser det nordliga vindar och temperaturen har plötsligt sjunkit med 20 grager - det är ju inte klokt!

    Sköt om er och hälsa din man, att det är nog klokt att inte visa facet på honom - kidnappande kvinnor står i kö för att få tag i en dylig, duktig och duglig...!!!!

    Kramis!!!
    -Pia-

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Vilken smart vagn. En sådan hade varit kul att ha när ungarna var små. Får väl skaffa en om jag får barnbarn... oj..vad du har bakat. Hoppas att kalaset blir en succé. Nä, nu ska jag städa klart och packa. Inte många timmar kvar tills vi åker. Ha det så bra min vän Kram Aydan

    SvaraRadera

Åh, tack! Blir så glad att du tar dig tid att kommentera hos mig!